Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 16 986
Rok vydání: 2017
ISBN: 978-80-7504-391-7
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 49,00 Kč

Na kole napříč Amerikou – 29 dnů po ROUTE 66

Vydat se po trase americké „Matky cest“ - ROUTE 66 a na kole, to byl odvážný nápad dvou cyklistických veteránů, aby jejím projetím společně oslavili svoje životní výročí stejného čísla jako je číslo silnice. V knize je zdokumentován celý pobyt od příletu do Los Angeles a od startu na pobřeží Pacifiku v Santa Monice, až na molo Michiganského jezera v Chicagu.
V jednotlivých kapitolách knihy projíždíme osmi státy Unie. Za 29 dnů více než 4 tis. km. Od vysokohorských pasáží a pouště Mojave v Californii, přes polopouště a náhorní plošiny Arizony, setkávání s indiány v Novém Mexiku a v Texasu, po zemědělské a průmyslové oblasti směrem na východ k Chicagu. Silným zážitkem byla, z počátku úplně náhodná setkávání s našimi krajany na farmách, v závěru jízdy už organizovaná v St. Luois a v Chicagu. Obdivovali jsme jejich lásku vlasti, folklór – zpěv a lidový tanec, stále aktivní hnutí Sokola atd. Všichni hovořili obdivuhodně krásnou mateřštinou. Knižní vydání se v současné době doprodává.

František Šesták

Nar. 5. ledna 1941 v Plzni. Dětství v Myslívě u Nepomuka a v Sedlici u Blatné. Vzdělání vyšší odborné v oboru ekonomie. Už více než 40 let žije v Blatné, kde byl zaměstnán v podniku TESLA. Až do současné doby je stále aktivní sportovec, turista a především výkonný cyklista. Právě cykloturistika mu umožnila poznat mnoho zajímavých míst doma i ve světě. Po r. 1989, tedy už ve vyšším věku, si náročnými cyklistickými expedicemi začal plnit cestovatelské sny, které jeho generaci byly před tím nedostupné. Na kole projel většinu zemí západní Evropy a ve svých 66 létech symbolicky v USA ROUTE 66. Píše články do časopisů, je zván na besedy i do vysílání Českého rozhlasu. Je autorem tří cestopisů.
Proč si koupit tuto knihu ?
Velké zážitky bez finančně náročného zázemí, spoléhání na vlastní síly a bezprostřední řešení nečekaných problémů - to jsou zajímavé informace a inspirace i pro oblast mimo cyklistiku.
49,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.