Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 100 944
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-30-2
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 70,00 Kč

Kniha sentencí o umění

Obsahem knihy jsou citace umělců, kritiků, historiků, publicistů o smyslu a významu umění.

Jan Kadubec

*1943, učitel základní školy, dnes v důchodu. Provozuje nakladatelství T+Ť, kde vydává knihy pouze tří autorů - Františka Nevařila, Karla Hoffa a Jana Kadubce.
Proč si koupit tuto knihu ?
J. Dubuffet v roce 1948: Myslím, že se blíží den, pokud již nenastal, kdy si veřejnost uvědomí obrovský podvod sboru obchodníků s obrazy, „uměleckých kritiků“ a profesionálních umělců, prázdnotu jejich děl. Den, kdy se od nich veřejnost rázně odvrátí a uvědomí si, že pravé umění je jinde.
Orwel: Člověk musí patřit k inteligenci, aby něčemu takovému věřil, obyčejný člověk by se nenechal takto zblbnout.
Hobsbawm: Brát umění vážně je relikt zastaralé minulosti. Lidé dnes vnímají realitu jinak, žijí v odlišných vesmírech, vjemy a myšlenky zasahují lidi ze všech stran najednou, novinové titulky, obrazovka, reklama, zvuky ve sluchátku při listování časopisem, míšení obrazu zvuku a tisku, takovým způsobem městští obyvatelé již dlouhou dobu vnímali ulici na níž se odehrávaly poutě a cirkusová představení, technika zaplavila uměním každodenní život v soukromí i na veřejnosti. Umělecké dílo se ztrácí v záplavě slov, zvuků a obrazů. Lze to nadále nazývat uměním? Umění ve starém slova smyslu se st
70,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.