Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 16 563
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-04-3
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 49,00 Kč

Zlomek neúplného půlměsíce

Humoristická až parodizující novela o Sherlocku Holmesovi a dr. Watsonovi. Je skutečně dr.Watson, vzdělaný člověk a lékař takovým mimořádným pitomcem, jak jej vykresluje Arthur Conan Doyle? Co když si svoji ponižující úlohu dr.Watson jednou uvědomí a rozhodne se ukázat, že i on je schopen vyřešit kriminální případ? Novela je mj. postavena i na hře s jazykem.

Miloš Cajthaml

Vystudoval FAMU, obor scénáristiky a dramaturgie, pracoval jako dramaturg skupiny dětských filmů na Barrandově, jako scénárista hraných celovečerních filmů pro děti a mládež a TV inscenací. Vydané knihy: Pronikavé soudy mladého muže (Čs.spisovatel 1984, Adonai 2002), Jak se kreslí nula (Literární měsíčník 1989, Čs.spisovatel 1990) Wenn du mich fragst, Hoch Verlag Stuttgart, 1989)
Proč si koupit tuto knihu ?
"Proč vás to zajímá?" ozval se náhle ode dveří zvučný hlas skřípavého charakteru. Byl to Lord Rolf, který si mne pohrdavě měřil lorňonem, v němž měl zabudovánu šupleru.
"Ah!" hodil jsem jen tak rukou, jakoby vesele a nezávazně, "jen jsme tu s Jeanem klábosili."
"A o čem jste klábosili?" zeptal se mě Lord Rolf.
"O klobásách," řekl jsem první, co mi na mysl došlo.
"O klobásách, ano?" obličej Lorda Rolfa začínal nabývat velice nebezpečně červené barvy, "vyprošuji si, doktore, abyste tu klábosil o klobásách, nota bene s hluchoněmým sluhou!"
"Promiňte, jestli jsem se vás nějak dotkl," dotkl jsem se svojí rukou předloktí Lorda Rolfa, který měnil barvu obličeje z červené na fialovou," ale včera jsem byl povolán z Londýna, abych pečoval o vás i nebohého hraběte, stejně jako o slečnu Elisabeth."
"Tak pečuj a neměj péči o klobásy a hluchoněmé sluhy, bídný felčare!" vykřikl Lord Rolf, zmodral a posléze zesinal.
49,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.