Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 19 761
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87848-15-8
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 35,00 Kč

Hostinec U Pavlousků v Hlinsku

Vzpomnky, postřehy, dojmy, příhody a snad i něco dalšího očima hospodského.

Jiří Svoboda

Nějaká ta škola včetně střední i další, technický směr, malířské literární a další sklony, dále něco školy života, duševna, atd.
Další podrobnosti snad příště.
Proč si koupit tuto knihu ?
Pravidlo č. 2 - „ V hospodě musí být alespoň jeden člověk střízlivý - hospodský“

Ožralý hospodský či ostatní personál (nedej Bože kuchař!), to je čistá pohroma. Nebudu se zde rozepisovat o notorických alkoholicích, kteří provozují činnost hostinskou - to je škoda času jak mého, tak i Vašeho.
U lidí hospodských, čili u člověčí rasy, která do hospůdky chodívá, vysedává či náhodou do hostince zavítá zcela výjimečně, je velmi známá věc, že se navzájem uctívají tak zvaným panákem či panáčkem většinou tvrdého destilátu a prostě si takzvaně zavdají. Většinou to končí oplátkou uctěného, někdy ani to a někdy se uctívají navzájem až „do mrtva“. Do mrtva by správný hostinský člověka (pokud v daném okamžiku lze ještě vůbec hovořit o člověku jako tvoru společenském) neměl nechat upít. Situace jsou to velice nepříjemné, trapné pro dotyčného a mnohdy i velmi nebezpečné. Takový silně podroušený host buď spí, což je lepší varianta, a je vhodné ho nechat prospat jednu či dvě hodiny přímo u stolu
35,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.