Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 57 632
Rok vydání: 2017
ISBN: 978-80-7504-390-0
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 76,00 Kč

Z Čech až na konec světa – Svatojakubskou cestou na mys Finisterre

Námětem pro napsání knihy byla cesta po stopách mírového poselstva krále Jiřího z Poděbrad, které vedl tehdejší pán na Blatné a králův švagr, pan Lev z Rožmitálu. Poselstvo vyjíždělo v r. 1465 od zámku z Blatné. Přibližně po stejné trase, jak jí popisuje A. Jirásek, jsem se rozhodl v r. 2005 připravit cyklistickou expedici přes 10 západoevropských zemí a připomenout tak 540. výročí této významné události. Se svým spolujezdcem Františkem Hejtmánkem jsme nikoliv na koních, ale na kolech, projeli 10 západoevropských zemí až na mys Finisterre ve Španělsku. Za 68 dnů jsme ujeli 6.087 km. Kniha je určena širokému okruhu čtenářů, nikoliv pouze pro cyklisty. Jsou v ní zdokumentovány historické, kulturní, architektonické zajímavosti jednotlivých navštívených zemí, nezapomenutelná setkávání s lidmi a s poutníky na svatojakubské poutní cestě do Santiaga de Compostela.
Za uskutečnění cesty a připomenutí mírových myšlenek krále Jiřího z Poděbrad jsme převzali „Čestné uznání“ ministra kultury ČR.

František Šesták

Nar. 5. ledna 1941 v Plzni. Dětství v Myslívě u Nepomuka a v Sedlici u Blatné. Vzdělání vyšší odborné v oboru ekonomie. Už více než 40 let žije v Blatné, kde byl zaměstnán v podniku TESLA. Až do současné doby je stále aktivní sportovec, turista a především výkonný cyklista. Právě cykloturistika mu umožnila poznat mnoho zajímavých míst doma i ve světě. Po r. 1989, tedy už ve vyšším věku, si náročnými cyklistickými expedicemi začal plnit cestovatelské sny, které jeho generaci byly před tím nedostupné. Na kole projel většinu zemí západní Evropy a ve svých 66 létech symbolicky v USA ROUTE 66. Píše články do časopisů, je zván na besedy i do vysílání Českého rozhlasu. Je autorem tří cestopisů.
Proč si koupit tuto knihu ?
Velké zážitky bez finančně náročného zázemí, spoléhání na vlastní síly a bezprostřední řešení nečekaných problémů - to jsou zajímavé informace a inspirace i pro oblast mimo cyklistiku.
76,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.