Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 36 797
Rok vydání: 2014
ISBN: 978-80-7504-085-5
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 80,00 Kč

Pravděpodobnost v praktickém životě i ve škole

Jde o populárně naučnou publikaci a zároveň učebnici teorie pravděpodobnosti. Základem jsou autorovy přednášky na střední škole i v kurzech pro dospělé. Kromě obvyklých školních příkladů se čtenář dozví o principech automatické diagnostiky v lékařství, o problémech a řešení hodnocení kvality nemocnic, jak se testuje účinnost léků, jak navrhnout optimální schodiště, jak se přejímá bedna šroubků či štůčků látek při zachování vysoké jakosti, … A mnoho dalšího z různých oblastí života – třeba: Co o sobě lidé (ne)vědí.

Jiří M. Skuhra

Prošel jsem vícero profesemi, ale cítím se být hlavně člověkem (*1945). Básně jsem psal dívkám skoro průběžně. Ty starší dávaly přednost drobným povídkám. Vše soukromé, protože souhlasím s G.B.Shawem, že „gentleman nelíbá, aby o tom později vyprávěl“. Také jsem napsal tucet divadelních her, avšak žádnou mi nehrálo kamenné divadlo; přesto některé měly úspěch na neoficiálních prknech.
Osud tomu chtěl, Štěstěna mi byla nakloněna, a tak v roce 2012 vyšel veřejně můj první thriller Kolo sudby (nakl. Epocha, 360 str.); je stále k dostání jako kniha i jako e-kniha. Zde nabízím detektivku (Nebezpečná čokoláda) a thriller (Terciáni) oba příběhy spjaté dvojicí amatérských detektivů. ( www.george11.eu)
Proč si koupit tuto knihu ?
Jak zkrotit nejistotu?
Obvyklé učebnice o teorii pravděpodobnosti na trhu se omezují na umělé ryze školské příklady. Čtenář z nich nabývá představu, že jde jen o matematickou hříčku, která nemá pro běžný život žádný význam a je tedy zbytečné se s ní zatěžovat. Středoškolská praxe je bohužel přesně taková. Přitom užitečnost znalostí o pravděpodobnosti v běžném životě je nepopiratelná. Kdyby pro nic jiného, tedy jako výrazné zvýšení imunity před náporem marketinkových nájezdů, falešných grafů a lživých tvrzení všeho druhu.
Tato publikace se středoškolským příkladům vyhnout nemůže, ale rozšiřuje je o skutečné praktické příklady z nejrůznějších oborů lidské činnosti, které v běžných středoškolských učebnicích nenajdete. Publikace také využívá bohatou historii oboru pravděpodobnosti nejen pro zpestření a pobavení čtenáře, ale i k neformálnímu poučení a rozvinutí jeho znalostí.
80,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 0 uživatelé, 0 uživatelských recenzí
Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.