Publikujte knihu – ihned a zdarma
591 nových e-knih v nabídce
Výběr měny
fotka knihy
Počet slov: 49 558
Rok vydání: 2015
ISBN: 978-80-7504-292-7
Formáty: PDFePUBmobi
Cena: 95,00 Kč

Co odnés čas ... 2015 v dialogu s Novinkami

Kniha chronologicky předkládá kroniku dramatických událostí uplynulého roku. Je psaná v dialogu se zpravodajstvím Novinek formou stručného, věcného a zasvěceného glosování nejdůležitějších událostí se zachycením řady zajímavostí, které upoutají čtenáře a budou aktuální i v příštím roce. Tím bude dán důvod se k Co odnés čas ... 2015 vracet.

Josef Ondrouch

Většinu života jsem strávil v Praze. Učil jsem ekonomii na VŠE, studoval v Kolíně nad Rýnem, Moskvě, Oxfordu, Lipsku, Cambridge, v Berlíně... V době normalizace mě z katedry VŠE vyhodili. Působil jsem v ČST, ale musel jsem i odtamtud. Mohl jsem psát ve Světě v obrazech. Kvůli postiženému synovi jsem odešel do Mariánských Lázní. Publikuji v týdeníku LUK–Literatura,umění,kultura a kde se dá. Věnuji se lit. faktu: Po Světu na pokraji propastí, Výbuchu vrbětické sopky o zbrojařských mafiánech, pohledu na historii se současnou reflexí: Hitler znovu v Chebu, po Rudých revolucích přícházím s Československem zrození, zrady a zániku k jejich výročí a nakonec s Piráty nejen v Mariánských Lázních.
Proč si koupit tuto knihu ?
Kniha originální formou dialogu chronologicky nejen zachycuje převratné události, jež zasáhly Evropu, ale pomáhá čtenáři také porozumět a orientovat se v záplavě informací. Stanoviska předkládá v dialogu a tím nabízí čtenáři výběr k jeho vlastní volbě. To je největší devizou v situaci, kdy zpravodajství a publicistika dialog postrádají a tato forma je zcela ojedinělá i v literární tvorbě, s výjimkou Vlastimila Vondrušky a jeho historických knih – například aktuální právě dokončené skvělé Husitské epopeje.
95,00 Kč
Cena je včetně dodacích nákladů a DPH 21%.

Recenze a hodnocení
Průměrné hodnocení
Hodnotili 1 uživatelé, 1 uživatelských recenzí
26.02.2016 Emil Hruška
Co čas neodnáší

Josef Ondrouch vstoupil do světa literatury faktu v roce 2014, kdy mu vyšla kniha Svět nad propastí, reflektující sté výročí rozpoutání první světové války a její fatální odkazy dnešku. Druhou Ondrouchovu knihu Výbuch vrbětické sopky, vydanou v elektronické podobě na www. bezvydavatele.cz možno považovat za příklad snoubení erudice, publicistické obratnosti a nebojácné společenské angažovanosti; tato kniha si přímo říká o filmově-dokumentární zpracování, ale... V pořadí třetí Ondrouchova publikace Co odnés čas...2015 v dialogu s Novinkami, vydaná rovněž na www.bezvydavatele.cz, je pozoruhodná hned ze dvou pohledů. Jednak tím, že autor, aktivní glosátor komentářů a jiných výstupů publikovaných elektronickou formou, tyto své glosy a kontra-komentáře vydal rovněž elektronicky; dále pak samotným obsahem. Je opravdu pozoruhodné, co vše se dá z těchto výstupů a reakcí na ně zjistit o české společnosti, o smýšlení. myšlení, jeho potírání, o občanské statečnosti i zbabělosti, nejlépe dokládané

Lidé si také prohlíželi
Tvorba webových stránek - AiVision, s.r.o.